Mer om reservasjoner mot bruk av "glemt passord"-tjeneste

Av sikkerhetsmessige ?rsaker er det i utganspunktet ikke ?pnet for at brukere med utvidede tilganger til UiOs IT-systemer skal kunne benytte seg av "glemt passord"-tjenestet.

Reservering fra bruk av "glemt passord"-tjeneste

Dersom du ikke ?nsker at brukaren din skal kunne f? bytte passord ved hjelp av  tekstmeldinger, kan du g? til Brukerinfo og reservere deg. Der kan du ogs? fjerne reservasjonen. Dette gjelder alle brukere.

Imidlertid eksisterer det en annen ordning for reservering mot bruk av tjenester rettet mot IT-personell. Det er besluttet at alle brukere med utvidede tilganger i UiOs IT-systemer skal reserves fra bruk av tjenesten. Dette gj?res ved hjelp av gruppemedlemskap. Er du medlem i en av gruppene listet under vil valg ang?ende reservasjoner du gj?r i Brukerinfo bli sett bort ifra og du vil v?re reservert fra bruk selv om du velger annerledes.

Har du andre brukere som ikke har utvidede tilganger vil disse ha tilgang til tjenesten p? vanlig m?te og du vil kunne modifisere reservasjoner som du selv ?nsker.

Grupper som gir reservasjoner

Medlemskap i f?lgende grupper resulterer i reservering fra bruk av tjenesten:

adm-it
astro-drift
atferd-drift
basalmed-drift
bio-drift
biodrift
biotek-drift
cert-vakter
cf-drift
cicero-drift
econ-drift
farm-drift
flymed-drift
frisch-drift
frisch-supervakt
fysdrift
geodrift
hc-drift
helsam-drift
hf-brukeradm
hf-dhcp-admin
hf-imv-drift
houston-forstelinje
hpc-drift
iasam-drift
ifi-drift
ikm-drift-core
ikmdrift
im-drift
imk-drift
imr-drift
ioks-drift
isf-it
iss-supervakt
itu-drift
jus-afin-drift
jus-dm-drift
jus-drift
jus-drift-supervakt
jus-ifk-drift
jus-ior-drift
jus-iri-drift
jus-nifs-drift
jus-privrett-drift
jus-sekr-drift
jus-ub-drift
kjdrift
kjemi-drift
matinst-drift
matnat-drift
medfak-drift
medsekr-drift
medstuit
mn-it
mntv
nikk-drift
nkvts-drift
oddrift
odont-drift
per
postmaster
priss
progdist
psykologi-drift
psynt
restore-drift
sfk-drift
simula-drift
so-drift
sosiologi-drift
sta-evu-drift
studit
studit-forstelinje-fak
sum-drift
sv-direkte-fak-drift
svit-drift
svit-supervakt
svlit-drift
ta-drift
tf-bofh
tf-drift
tf-studit
toyen-drift
ub-drift
ub-uhs-drift
ub-umn-drift
ubft-drift

uiolkpc
uio-rt
ukm-drift
ukmit
umed-dhcp
umed-drift
umh-printervakt
unik-drift
unix-drift
unix-vakter
usit-local-it
uv-drift
uv-drift-supervakt
uv-it

Har du sp?rsm?l til eller kommentarer p? listen over kan du ta kontakt med cerebrum-drift(at)usit.uio.no.

Kommentar fra utviklere

En samkj?rt l?sning for reservasjoner er under utarbeidelse. Vi h?per at vi snart kan tilby et omforent reservasjonsbegrep og n?dvendig st?tte i Brukerinfo slik at informasjon om reserveringen kommer frem tydelig for den enkelte bruker.

Published Feb. 24, 2015 1:43 PM