Ofte stilte sp?rsm?l

Dette er en liste over de mest stilte sp?rsm?lene om bruk av Forskpro.

Hvordan registrerer jeg et prosjekt?

G? til Forskpro - forskningsprosjektregisteret. Det kan hende du m? logge deg p? f?rst – bruk da UiO-brukernavn og passord. N?r du er logget inn, klikk p? "registrer nytt prosjekt". Du f?r da opp dette bildet:

1. Skriv inn tittel.
  2. Prosjektleder settes automatisk til den som registrerer, men du kan velge en annen UiO-ansatt.
  3. Ansvarlig enhet settes automatisk til den enheten prosjektleder h?rer til, men du kan endre dersom prosjektet tilh?rer en annen enhet. Dersom det under "ansvarlig enhet" st?r at det ikke finnes prosjektomr?de for din tilh?righet, ta kontakt med din fakultetskoordinator.
  4. Svar p? de resterende sp?rsm?lene.
  5. Klikk p? "opprett".

Prosjektet er da opprettet, og du kan fylle inn n?dvendig informasjon. Etter at feltene er utfylt, kan du laste opp prosjektbeskrivelse og andre relevante vedlegg. Det er bare du, dine ledere, fakultetskoordinator og enkelte ansatte som jobber med brukerst?tte ved FADM og USIT som kan se prosjektbeskrivelse med vedlegg, vedtaksbrev for godkjenninger og andre dokumenter som lastes opp.

Deretter kan du g? inn p? fanen "godkjenninger" og registrere de godkjenningene prosjektet har.

Hvis prosjektet ikke behandler personopplysninger og ikke er helsefaglig er det ingen godkjenningsfane, men du kan laste opp alle vedlegg under "Prosjektbeskrivelse med vedlegg".

Hvem kan se vedlegg jeg laster opp?

Det er bare du, dine ledere, fakultetskoordinator og enkelte ansatte som jobber med brukerst?tte ved FADM og USIT som kan se prosjektbeskrivelse med vedlegg, vedtaksbrev for godkjenninger og andre dokumenter som lastes opp.

Automatisk import av prosjekter fra Sikt

Prosjekter som er meldt inn og vurdert av Sikt overf?res automatisk til Forskpro. Du vil f? e-post n?r dette skjer dersom du st?r som prosjektansvarlig i Sikt. Unntaket er Medisinsk og Odontologisk fakultet, samt Farmas?ytisk institutt, som skal registrere i Forskpro f?rst. De kan benytte seg av manuell import fra Sikt.

Manuell import fra Sikt

Du kan hente prosjektinformasjon fra Sikt inn i et eksisterende Forskpro-prosjekt. Importen overskriver noen av feltene i Forskpro, i tillegg til ? hente alle vedlegg, meldeskjema og vurdering fra Sikt. Slik gj?r du:

1. Logg inn i Forskpro - forskningsprosjektregisteret.
  2. Finn ditt prosjekt og klikk "rediger".
  3. Det ?verste sp?rsm?let er "Knytt prosjektet mot Sikt". Velg "Ja" og legg inn ditt 6-sifrede Sikt-registreringsnummer. Bekreft ved ? klikke "Hent".
  4. Hvis du angrer kan du g? inn igjen i sp?rsm?let og velge "nei". Da vil informasjonen i det gamle Forskpro-prosjektet ditt komme tilbake igjen.

Duplikatprosjekter - n?r det importeres prosjekt som allerede ligger i Forskpro

I enkelte tilfeller vil forsker opprette prosjektet i Forskpro f?r det vurderes av Sikt. Etter Sikts vurdering vil prosjektet automatisk importeres til Forskpro, og prosjektleder / prosjektansvarlig mottar e-post om at prosjektet er klart til publisering i Forskpro. Da vil det bli liggende to utgaver av samme prosjekt i Forskpro. For ? unng? duplikater anbefaler vi f?lgende fremgangsm?te:

1. Slett det prosjektet som har kommet automatisk fra Sikt ved ? f?lge lenken du f?r p? e-post.
  2. G? inn i det gamle Forskpro-prosjektet og velg "Ja" p? sp?rsm?let "knytt prosjektet mot Sikt". Legg inn ditt 6-sifrede Sikt-registreringsnummer. Bekreft ved ? klikke "Hent".

NB: Medisinsk fakultet og odontologisk fakultet har valgt ? skru av denne importen, s? de vil ikke f? duplikatproblemer.

Hvilken prosjektinformasjon hentes fra Sikt?

Felter som hentes

Sikt-informasjonen overskriver Forskpro. Du vil ikke kunne endre disse feltene. Skulle du ?nske det m? du redigere prosjektet ditt i Forskpro og velge "nei" p? sp?rsm?let om ? hente prosjektinformasjon fra Sikt. Merk at da vil du miste alle vedlegg og all informasjon som er hentet fra Sikt.

• Prosjekttittel
  • Prosjektleder (prosjektansvarlig)
  • Ansvarlig enhet
  • Prosjekttype
  • Personopplysninger - ja
  • Helsefaglig prosjekt - ja (hvis du krysser av for REK-godkjenning i Sikt)
  • Tidsperiode
  • Prosjektsammendrag

Vedlegg som hentes fra Sikt

Vedlegg du allerede har lastet opp blir ikke borte. Bare ledere og saksbehandlere kan lese vedleggene.

• Meldeskjema (s?knaden i Sikt)
  • Vurdering
  • Alle vedlegg som er lastet opp i Sikt (ogs? REK-vedtak hvis dette er lastet opp i Sikt)
Publisert 14. aug. 2019 11:11 - Sist endret 21. aug. 2023 09:29