Oppsett for Alpine (Exchange on-prem)

Viktig:

Veiledningen under gjelder kun om du ikke har e-postkontoen din i MS365. Alle kontoer p? UiO flyttes dit h?sten 2024. Er du usikker p? om du har e-post i MS-365, kan du sjekke det slik:

G? til →outlook.office.com. Hvis du ser et p?loggingsvindu og kan logge inn, er du flyttet. Blir du bedt om ? klikke p? en lenke for ? bli omdirigert, er du ikke flyttet.

Er du flyttet, f?lger du →Veiledningen for Alpine med OAuth2 for MS365

For at alpine skal fungere som forventet med standardoppsettet p? UiO, m? det gj?res noen endringer i innstillingene. Dette skyldes at IMAP-oppsettet i Exchange er litt anderledes fra det i Cyrus.

Skilletegn for mapper er byttet fra ?.? til ?/?. Enkelte spesialmapper vil ogs? ha byttet navn, det gjelder: ?INBOX.Sent? → ?Sent Items?, ?INBOX.Drafts? → ?Drafts? og ?INBOX.spam? → ?spam?. Mapper med mellomrom i navnet m? defineres med ?"? rundt, se eksempelet under.

Ta i bruk Alpine med standardkonfigurasjon

Enkleste m?te ? f? alpine oppe ? kj?re p? etter migreringen til det nye e-post -og kalendersystemet er ved ? benytte v?r eksempelkonfigurasjon. Koden under kan kj?res i en terminal, da vil det taes en kopi av din eksisterende konfigurasjon f?r den nye standardkonfigurasjonen legges inn.

ssh login.uio.no
/site/bin/pine-fix.sh

Skriptet sjekker at du er p? login.uio.no eller ulrik.uio.no og
1) flytter din  ~/.pinerc file til ~/pinerc.YYYY-MM-DD-HHMM
2) kopierer /site/etc/pinerc.uio-exchange til din ~/.pinerc

Eksempelkonfigurasjon:

# Character set

#character-set=ISO-8859-1
character-set=UTF-8

# Dersom man har definert en variabel PRINTER brukes denne
printer=ppr

# Default bildefremviser er eog (Eye of Gnome)
image-viewer=eog

# Lese INBOX og IMAP-mail samt lokal mail
inbox-path={imap.uio.no:993/ssl}INBOX

folder-collections="IMAP-mapper" {imap.uio.no:993/ssl}INBOX/[],
                   "Ting paa M:" mail/[*]
postponed-folder={imap.uio.no:993/ssl}Drafts
default-fcc="{imap.uio.no:993/ssl}Sent Items"

# List of incoming msg folders besides INBOX, e.g. ={host2}inbox, {host3}inbox
# Syntax: optnl-label {optnl-imap-host-name}folder-path
incoming-folders=Drafts {imap.uio.no:993/ssl}Drafts,
Sent "{imap.uio.no:993/ssl}Sent Items"

# SMTP server
smtp-server=smtp.uio.no

# I tilfelle bare brukernavn
user-domain=ulrik.uio.no

# News server
nntp-server=nntp.uio.no

# LDAP servers for looking up addresses for alpine
# Ref. http://www2.usit.uio.no/it/ldap/klienter.html
#
# Host: ldap.uio.no
# Port: 389 (LDAP sin standard-port)
# Base-DN (s??kebase): dc=uio,dc=no (uten mellomrom etter komma)
# Scope: sub (staves noen ganger subtree)
# Bind DN til ?? logge inn i LDAP, hvis klienten tilbyr det: NEI.
# Ingen Bind DN, ikke logg inn.
# Kryptere forbindelsen med TLS/SSL: Ikke n??dvendig n??r du ikke logger inn.
ldap-servers=ldap.uio.no "/base=dc=uio,dc=no/binddn=/impl=1/rhs=0/ref=0/nosub=0/tls=0/tlsm=0/type=/srch=contains/time=/size=/cust=/nick=UiO/matr=/catr=/satr=/gatr="

# Add these customized headers (and possible default values) when composing
# Will be used when hitting ^R in the heders section while composing
customized-hdrs=Reply-To:

# If the file "mbox" exists in the user's home directory, and is in
# Unix mailbox format, then when INBOX is opened this file will be
# selected as INBOX instead of the mail spool file. Messages will be
# automatically transferred from the mail spool file into the mbox
# file. Beginning with Pine 4.01, a message is displayed whenever Pine
# copies messages from the system mail spool directory to the mbox
# file.
#
# To disable this behavior, either remove/rename the "mbox" file or
# find the "disable-these-drivers=" variable in your Pine
# configuration file and add "mbox" to it. You must manually edit the
# config file so that you see the following:
#
disable-these-drivers=mbox

# List of SASL authenticators to disable.
disable-these-authenticators=GSSAPI

# Default features
feature-list=quell-folder-internal-msg,
             allow-8bit-news,
             enable-8bit-nntp-posting,
             enable-msg-view-urls,
             enable-msg-view-web-hostnames,
             no-enable-msg-view-addresses,
             combined-folder-display,
             enable-aggregate-command-set,
             enable-bounce-cmd,
             enable-flag-cmd,
             enable-full-header-cmd,
             enable-jump-shortcut,
             enable-unix-pipe-cmd,
             ignore-size-changes,
             expanded-view-of-folders

# The _URL_ is needed in between quotes in order du display
# webpages inside pine via lynx
#url-viewers="/usr/bin/lynx -emacskeys -use_mouse -nocolor _URL_"
url-viewers="/usr/bin/lynx -emacskeys -use_mouse _URL_"

# News-hierarki
news-collections=Nyhetsgrupper-ved-UiO *{nntp.uio.no/nntp}[uio.*]
                 Norske-nyhetsgrupper *{nntp.uio.no/nntp}[no.*]
                 NTB  *{nntp.uio.no/nntp}[ntb.*]
                 CLARINET *{nntp.uio.no/nntp}[clari.*]
                 COMP *{nntp.uio.no/nntp}[comp.*]
                 ALT *{nntp.uio.no/nntp}[alt.*]
                 MISC *{nntp.uio.no/nntp}[misc.*]
                 NEWS *{nntp.uio.no/nntp}[news.*]
                 REC *{nntp.uio.no/nntp}[rec.*]
                 SCI *{nntp.uio.no/nntp}[sci.*]
                 SOC *{nntp.uio.no/nntp}[soc.*]
                 TALK *{nntp.uio.no/nntp}[talk.*]

Publisert 11. sep. 2024 13:05 - Sist endret 11. sep. 2024 13:16