Sette opp tofaktorautentisering med Google Authenticator

Merk! Microsoft Authenticator er den anbefalte autentiseringsappen p? UiO.

Slik setter du opp tofaktorautentisering:

P? din datamaskin:

For ? starte oppsett-prosessen g? til nettsiden https://aka.ms/setupmfa og gj?r f?lgende:

1. Skriv inn brukernavn@uio.no og klikk p? Neste.

Skjermbilde av Microsoft-innlogging

1. N? kommer du til p?loggingssiden. Skriv inn brukernavn@uio.no og UiO-passordet ditt. Klikk deretter p? Logg p?.

Hvis du f?r sp?rsm?l om du vil forbli p?logget, kan du svare ja.

Skjermbilde av p?loggingssiden til UiO

1. Klikk p? Neste for ? starte aktiveringsprosessen.
    Skjermbilde: Trenger mer informasjon
  2. Trykk p? valget Jeg vil bruke en annen godkjennerapp.Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell, nummer.

3. Tjenesten vil n? be deg om ? legge til ny konto i applikasjonen. Trykk p? Neste.Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell, logo.
  4. Du ser n? QR-koden du skal scanne med Google Authenticator. Merk! Veiledningen fortsetter under bildet. Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell.

Hvis du ikke har installert Google Authenticator p? telefonen din, last ned appen fra App Store (for iPhone) eller Google Play (for Android). Tjenestetelefoner som er innrullert i Mobilt arbeidsrom, kan ogs? installere appen fra UiO Programvare tjenesten.

P? din telefonen:

1. ?pne Google Authenticator, klikk p? Kom i gang.
  2. Klikk p? Skann en QR-kode. Godkjenn at autentiseringsapplikasjonen f?r tilgang til kameraet.

Skjermbilde av Google Authenticator: Skann QR-kode
  3. Skann QR-koden som vises i nettleseren p? datamaskinen din.

Fullf?r oppsettet p? datamaskin:

1. G? tilbake til nettstedet hvor QR-koden vises, og trykk p? Neste.

Bildet kan inneholde: font, rektangel, skjermdump, antall.

1. Skriv s? inn engangskoden fra Google Authenticator, og trykk p? Neste for ? bekrefte oppsettet.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, skjermdump, programvare.

1. Du har n? satt opp tofaktorautentisering med Google Authenticator. Trykk p? Fullf?r for ? avslutte.

Bildet kan inneholde: gj?re, rektangel, skjermdump.

Test oppsett

Du kan kontrollere at oppsettet med Google Authenticator fungerer ved ? logge deg p? https://office.com i din nettleser.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 15. mars 2022 13:04 - Sist endret 19. sep. 2024 15:06